Bli en bättre fotbollsspelare

Älskar du att spela fotboll och vill förbättra din skicklighet? Du är inte ensam! Fotboll är idag en av världens största sporter och det är många som utövar den. Antingen spelar du med vänner för att du tycker det är roligt, tränar i ett lag eller spelar på en högre nivå. Oavsett hur och varför du spelar finns det alltid förbättringar som du kan göra.

Fotboll spelas i alla möjliga typer av sammanhang. Man kan spela fotboll på sommaren som ett sätt att umgås, med sina barn, på träningar eller i samband med teambuilding på företaget. Fördelen med fotboll är att det är så billigt. Det enda du behöver är bekväma skor och en boll. Ska du spela med företaget kanske det ligger ett lite större belopp bakom för att anordna aktiviteten. Företagare kan använda sig av Capcito för att ansöka om ett företagslån. Företagslånet bör dock inte gå till aktiviteten i sig, utan kanske mer för att vidareutveckla företaget.

Heta tips för fotbollsspelaren

1. Mat

För att du ska kunna hålla energinivån uppe och bygga en stark och snabb kropp är det viktigt att du äter rätt och på rätt tider. Håll en regelbunden kosthållning med frukost, lunch och middag och se till att få med alla delar från kostcirkeln, t.ex. ris, kött, grönsaker och bröd. Här är det även viktigt att du äter på fasta tider och att du får i dig tillräckligt mycket vatten.

2. Sömn

Sömnen är viktigare än man kan tro och det rekommenderas att sova mellan 8-10 timmar varje dag. För att din kropp och hjärna ska kunna prestera som den ska behöver du vila dig. Har du svårt att somna så försök att undvika tv, mobil och tv-spel sent på kvällen.

3. Styrka i knä och bål

Som fotbollsspelare kommer du att utsätta dina knän och din bål för en hel del påfrestningar. Se därför till att du tränar dessa kroppsdelar lite extra. Variera gärna din träning så blir det både roligare och du får bättre resultat.

4. Spelförståelse

Att ha en förståelse för spelet ligger till grund för att du ska bli en riktigt duktig fotbollsspelare. Du kan t.ex. träna spelförståelsen genom olika typer av fotbollsträning. Det bästa är om du använder dig av smålagsspel. Du behöver lära dig hur spelet fungerar och även vara fokuserad på att ständigt titta upp, oavsett om du har bollen eller inte.

5. Skapa en handlingsplan

Titta noga på dig själv och ditt sätt att spela. Vad skulle du kunna förbättra? Använd dig gärna av olika listor, skapa egna träningsprogram och handlingsplaner för att du ska kunna bli bättre. Ha dock inte bara dig själv i åtanke, utan tänk även på hur du kan förbättra dig för att hjälpa ditt lag.