Emma Eliasson byter till fotboll

27-åriga Emma Eliasson är en av Sveriges mest meriterade ishockeyspelare, men efter en konflikt med coachen Leif Boork så väljer stjärnbacken inte bara att byta lag, utan även sport. Knappt en månad efter det att hon lagt hockeykarriären bakom sig så är hon nu klar för ett fotbollslag – division-1 laget Notviken. Emma Eliasson är nu inte direkt en nybörjare inom fotbollen. Tidigare, innan framgångarna inom ishockeyn spelade hon fotboll för Kiruna FF, där hon ansågs vara en ytterst lovande talang.

Hockeyns mest meriterade byter sport

Emma Eliasson har spelat i hela tre OS och sju VM, vilket gör henne till en av Sveriges mest meriterade landslagsspelare. Att atleter av hennes kaliber byter idrott helt och hållet är rätt ovanligt, även om det inte är helt okänt. Till exempel spelade den Kanadensiske hockeyforwarden Jarome Iginla baseball på hög internationell nivå (juniorlandslaget) innan han bestämde sig för att fokusera på hockeyn. Här i Sverige är kanske det bästa exemplet fotbollsspelaren Henrik Larsson, som parallellt med karriären i bland annat Celtic och Barcelona också spelade innebandy i den Svenska superligan. Emma är med andra ord i gott sällskap. Nu satsar hon på att lägga till en divisionstitel till SM-guldet, som hon vann som lagkapten för Luleå.

Det varierade livet som idrottare

De händelser som lett Emma att byta sport må kanske vara ovanliga, men livet som idrottare är ofta väldigt omväxlande. Möjligheterna att utöva sin sport infinner sig sällan på den plats där man växt upp, och idrottsproffsen får ofta vara beredda på att flytta ofta och långt. I såna lägen kan det vara bra att ha tillgång till smidiga mobillån med besked direkt, så att man kan ta vara på de chanser som finns. Lyckan väntar inte på någon, som talesättet går, så finansiell flexibilitet är helt klart något att värdesätta. I Emmas fall går dock flytten för denna gång inte särskilt långt, då Notviken snarast kan räknas som en förstad till Luleå där hon ju bor och verkar.